04
Ağu

Parti Okulu Devrimci Teori için Üç kitap ile Toplanıyor

“Devrimci teori olmadan devrimci pratik olmaz” diyerek yola çıktık. Bugüne kadar marksizmin birçok kaynak eserini Parti Okulu katılımcısı tüm yoldaşlarla birlikte inceledik. Emekçi hareket Partisi’nin düzenlediği Parti Okulu bugün birçok partili yoldaşın politik temel eğitimine katkı sağladı. Herkesin elinden kitaplar geçti, öğreten öğrenen ilişkisi kırıldı, aklın öncülüğünde tartışma ve eleştiri kültürüne sağlam adımlar atıldı.

Mücadelenin koşuşturması içerisinde herkes üzerine neler koyabildi bilemiyoruz ama Parti Okulu kimseyi Kapital okumadan bir yere bırakmadı, ona eminiz.

“Ne Yapmalı?”nın sadece bir soru olmadığını, Lenin’den ve Parti’den “ne anlamalı?”yı anlatmaya çalıştığını bu vesileyle herkes kaynak eserinden öğrendi.

Öğrenmeyi akademinin ve “kişisel gelişim”in alanı olarak bırakıp terk etmedik. "Biz dünyayı değiştirmek için, dünyanın Türkiye'sinde devrim yapmak için Marksizmi öğreniyoruz." diye yazıyordu Mahir yoldaş. O yoldan yürümeye devam etti Parti Okulu.

Bu dönem yine üç eseri birlikte tartışmaya açıyoruz.

İlk olarak Friedrich Engels’in sınıflı toplumun temeline indiği eseri “Ailenin, Devletin ve Özel Mülkiyetin Kökeni”ni tartışmaya başlayacağız.

İkinci olarak Karl Marks ve Friedrich Engels’in kaleme aldığı rehber kitap Komünist Parti Manifestosu’nu yeniden, yeni yoldaşlarımızın da katılımıyla inceleyeceğiz.

Son olarak  Lenin’in seçim siyaseti ile Ekim Devrimi'ne giden süreci  August H. Nimtz’in kitabı “Lenin’in Seçim Stratejisi” üzerinden yorumlayacağız.

Elbette ki devrimciler için asıl okul Parti’nin ve sınıflar mücadelesinin kendisidir. Parti Okulu bunun teorik temellerini tartışmanın zeminidir. Ülkenin yoğun politik gündemleri arasında devrimci mücadelenin temellerini doğru bir şekilde öğrenmek için bugünün ve geleceğin devrimcilerini Parti Okulu’nda buluşmaya davet ediyoruz.
 

Katılmak için:

https://ehp.org.tr/hareketegec.aspx

wp_ehp