05
Nis
İktidarın, artık adil seçimlere girebilecek kadar bile cesareti kalmadı. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklamalarının, diplomasını iptal etmelerinin nedeni güçlü olmaları değil, aciz olmaları.
Sevgili emekçiler,
İktidarın, artık adil seçimlere girebilecek kadar bile cesareti kalmadı.
İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu tutuklamalarının, diplomasını iptal etmelerinin nedeni güçlü olmaları değil, aciz olmaları.
Bunlar kim mi?
Bunlar, emekçilerin ücretini açlık sınırının altına düşürenlerdir.
Bunlar, gençliğe yemekhanede bir tabldot yemeği bile layık görmeyip onları işsizliğe mahkum edenlerdir.
Bunlar, hastane kapılarında halkımızı inim inim inletenlerdir.
Bunlar seçme ve seçilme hakkını ayaklar altına alıp, kayyım atayanlardır.
Bunlar, Kürt halkının dile getirdiği sorunlara kulağını tıkayanlardır.
Bunlar, kadın cinayetlerini seyredenlerdir.
Tanı bunları.
Ama artık “tüm bu meseleler ne olacak” diye tek başımıza düşünmüyoruz. Artık genç insanlar sahneye çıktılar, sokaklara çıktılar, yürüdüler ve gidişatın değişmesi gerektiğini söylediler. Artık durmayacağız. Saraçhane’de toplanmakla kalmayacağız. Emekçiler, gençler, kadınlar, emekliler, işsizler, halklar yürüyecek.
Hem ücretlerin milli gelire göre olması için yürüyeceğiz, hem de demokrasi için erken seçim diyeceğiz.
Her alanda hiç durmadan dinamik bir mücadeleyi devam ettirirsek, bunlara derslerini verebiliriz. Bunları gönderebiliriz. İktidar ehline yani halka devredilmelidir.
MİLLİ GELİRE GÖRE ÜCRET VE DEMOKRASİ İÇİN
ERKEN SEÇİM
EHP Genel Başkanı
Hakan Öztürk
Broşürü görmek için tıklayınız.